Livefeed: Natuurtop Zernike

Een boom voor de Natuurtop

Een meisje op een OV-fiets rijdt de Martinikerk binnen. Fietsbellend. Het is de speciale IPO Jaarcongres fietskoerier. Haar entree is het startsein van een live verbinding met de Natuurtop in het Zernike.

Janine Abbring: “Ah, ik zie wat op het scherm. Daar is de Natuurtop. Hoi, verstaan jullie mij?” Er is wel geluid maar geen beeld. Theo Bovens, grappend: “Zegt dit iets over de dynamiek bij jullie top? Nee toch? Eigenlijk is het wel fantastisch dat het congres en de Natuurtop tegelijk worden gehouden, uit duurzaam oogpunt.”

Abbring: “De verbinding valt weg, maar dat geeft niets. Ik wil jullie graag vertellen dat de OV-fietskoerier die jullie hier zien een cadeau gaat brengen aan de Natuurtop, námens jullie.  Het is een klein boompje. Die gaat achterop de fiets. Bij het Zernike staat een identieke fietskoerier met een grotere boom, als teken dat we gaandeweg de rit – tijdens het congres - zijn gegroeid.” De zaal applaudisseert. De fietskoerier fietst de kerk uit met het boompje achterop, naar de Natuurtop. 

 

Nynke Sietsma
Voeg toe aan selectie