Gesprekken bij het broodje

Netwerken, netwerken, netwerken...

Terwijl de Commissaris van de Koning van Groningen op het podium wordt geroepen –zijn provincie is volgend jaar de gastheer van het IPO Congres– wordt er bij de broodjes en de glaasjes fairtrade orange juice druk gepraat. Bestuurders, ambtenaren, mensen uit het bedrijfsleven: allemaal zijn ze bezig met één van de meer belangrijke redenen om vandaag naar Brussel te komen: netwerken. De reporter van Live Magazines onderbreekt ze in hun uitwisseling met een brutale vraag. Wat was voor u vandaag het hoogtepunt?

“Mijn hoogtepunt? Het feit dat ik heel veel mensen echt hun best zie doen om de live sciences te stimuleren. Het is lastig voor bedrijven, voor het MKB, om de stap van research naar ondernemerschap te maken. Europa kan daarbij helpen met subsidies. Ik was net bij een workshop over dat onderwerp, heel leerzaam.”

Marco de Boer
CEO van NTrans Technologies BV

“Het geven van een workshop, dat was mijn hoogtepunt. Ik heb zoiets nooit eerder gedaan. Het ging goed, het was leuk om te doen. De workshop ging over regionaal economisch beleid op het gebied van investeringen. Het makkelijker maken voor partijen om fondsen te benutten. O, ja, ik wil deze workshop graag volgend jaar in Groningen nog een keer geven, geen probleem!”

Sidony Venema
EU vertegenwoordiger provincie Flevoland bij HNP

“Hoogtepunt? Eigenlijk het hele IPO Congres... Het feit dat er hier zoveel mensen bij elkaar komen om te praten over de regio en Brussel. En voor mij persoonlijk het feit dat je op deze manier heel snel in contact kan komen met heel veel verschillende mensen. Het netwerken, inderdaad. Het is heel interessant om te horen waar mensen mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen, waar we elkaar wellicht mee kunnen helpen. Ik sprak net met iemand uit provincie Drenthe over sociaal ondernemerschap, nou, daar leer ik van!”

Wim Bakker
Statenlid provincie Noord-Holland
Richard Derks
Voeg toe aan selectie