Bij de ingang…

Wat brengt u hier?

In de ontvangsthal vragen we de bezoekers van het IPO Jaarcongres waarom ze hier vandaag aanwezig zijn.

“Ik hoop vandaag veel collega’s te spreken en inspiratie op te doen. Ik ben als Statenlid portefeuillehouder Duurzaamheid en Energie. Het klimaat houdt zich niet aan provinciegrenzen, daarom is het belangrijk dat we het hier vandaag met alle provincies hebben over onze uitdagingen met betrekking tot energie. Ook dat we dat in Brussel doen is belangrijk: je ziet dat veel Europese regelgeving verouderd is en ons daardoor in de weg staat. Verder ben ik natuurlijk ook benieuwd naar het verhaal van mijn partijgenoot Frans Timmermans.”

Sandra Doevendans
Statenlid Partij van de Arbeid provincie Noord-Holland

“Ik werk veel samen met de provincies Noord-Brabant en Zeeland en zelfs met andere regio’s in Nederland, dus ik voel me hier eigenlijk wel thuis, ondanks dat ik een van de weinige Belgen ben. Grenzen zorgen voor belemmeringen ten aanzien van het Europese ideaal van open grenzen en vrij verkeer van personen en goederen. Burgers en bedrijven lopen daar tegenaan, daarom is de interregionale samenwerking zo belangrijk. Samen kunnen we kijken naar welke aanpassingen in wetgeving nodig zijn om dat Europese ideaal zo goed mogelijk te verwezenlijken.”

Bert Serneels
Adviseur grensarbeid provincie Antwerpen

“We zijn hier als college al de hele week voor de Week of the Regions, heel fijn dat het IPO daar dit jaar op aansluit. Deze week heb ik weer gemerkt hoeveel er in Brussel buiten ons gezichtsveld gebeurt. Dingen die wel direct van invloed zijn op onze regio’s. Neem Natura 2000, de Europese organisatie voor natuurgebieden. Die bepaalt mede wat er bij ons in de Oostvaardersplassen wel en niet mag. Ik ben daarom erg benieuwd naar het verhaal van Timmermans. Ik hoop dat hij de verbinding kan leggen tussen Brussel en de regio’s en ons een kijkje achter de schermen kan geven.”

Harold Hofstra
Gedeputeerde ChristenUnie provincie Flevoland

“Ik hoop hier vandaag veel nuttige dingen te leren en mijn netwerk te verbreden. We staan voor de verkiezingen en moeten straks dus weer plannen voor de komende vier jaar maken. Vandaag hoop ik daar inspiratie voor op te doen. Ik ga bijvoorbeeld naar de workshop over innovatief voedselbeleid. Gelderland bestaat voor 27 procent uit natuur en voor 60 procent uit landbouwgrond. De uitdagingen die wij hebben op het gebied van biodiversiteit in verhouding tot landbouw hebben andere regio’s ook. Als we bij elkaar meekijken hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden.”

Corrie-Christine van der Woude
Statenlid VVD provincie Gelderland
Mirjam Streefkerk
Voeg toe aan selectie